![Kärntner Had’nkeks mit Traubengelee Kärntner Had’nkeks mit Traubengelee](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3c8aac8c4213c5e6e8545ce8df173661/Derivates/586a8c7a3f5402d22f32546efdaf2f61fa83b543.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung - Weintraubengelee
- 1250 g rote Weintrauben, kernlos
- 360 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
Kärntner Had’nkeks und Fertigstellung
- 250 g Buchweizen, etwas mehr Buchweizen-Mehl zum Bemehlen (siehe Tipp)
- 60 g Mandeln
- 60 g Kristallzucker
- 1 Ei (Größe M)
- 175 g Butter, in Stücken, kalt
- Buchweizen-Mehl, zum Bemehlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 663 kJ / 158 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2 Std. 30 Min
Kokosbusserl
25 Std.
Omas Hausfreunde
45min
Schoko-Nuss-Kugerl
30 Min
Orangenmarmelade "Die Englische"
1 Std. 10 Min
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1 Std.
Weinkekse
1 godz. 30 min
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Nusszwieback
7 Std. 50 Min
Omas Apfelkompott
20min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Ribiselgelee
55 Min