Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung - Weintraubengelee
- 1250 g rote Weintrauben, kernlos
- 360 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
Kärntner Had’nkeks und Fertigstellung
- 250 g Buchweizen, etwas mehr Buchweizen-Mehl zum Bemehlen (siehe Tipp)
- 60 g Mandeln
- 60 g Kristallzucker
- 1 Ei (Größe M)
- 175 g Butter, in Stücken, kalt
- Buchweizen-Mehl, zum Bemehlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 663 kJ / 158 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschken-Heidelbeermarmelade & Apfel-Kürbismarmelade (XXL)
1h
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Feigenmus mit Zwetschken und Sherry
1 godz. 5 min
Osterpinze
2h 30min
Gotl-Zopf
2h 15min
Gerührter Germgugelhupf
2 godz.
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 min
Zwetschkenröster
1h 30min
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1h
Omas Hausfreunde
45 min