![Feigenmus mit Zwetschken und Sherry Feigenmus mit Zwetschken und Sherry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81E733D2-8F41-479A-B7F0-AD565590BB68/Derivates/31d5d42f-3cc9-4189-aa6f-c21d56133110.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Rohrohrzucker
- 50 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 150 g Sherry
- 1000 g frische Feigen
-
500
g frische Zwetschken
lub 500 g frische Pflaumen - 40 - 60 g Zitronensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1115 kJ / 266 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 dk
Quittenmus
1 godz. 45 min
Traubengelee
1 Std.
Kürbis süß-sauer
1 godz. 25 min
Orangenmarmelade "Die Englische"
1ωρ. 10 λεπτ.
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1 Std.
Feigensenf
55 dk
Apfelkren
40 Min
Heidelbeer-Blutorangen-Marmelade mit Ingwer
30min
Kirschenchutney
1ωρ. 5 λεπτ.
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1ωρ. 10 λεπτ.
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1sa 20 dk