Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Rohrohrzucker
- 50 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 150 g Sherry
- 1000 g frische Feigen
-
500
g frische Zwetschken
lub 500 g frische Pflaumen - 40 - 60 g Zitronensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1115 kJ / 266 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Kärntner Had’nkeks mit Traubengelee
2 godz. 20 min
Orangenmarmelade "Die Englische"
1h 10min
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1h
Feigensenf
55 Min
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1 godz. 25 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10min
Pfirsich-Curry-Chutney
1h
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 godz. 20 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 Std. 5 Min
Brombeermarmelade mit Crémant und Vanille
30 Min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 Min
Bärlauchpesto
20 min