Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Haselnüsse
- 10 g frischer Ingwer, geschält, in Scheiben
- 1 TL schwarze Pfefferkörner
- 60 g Zucker
- 250 g Rotwein, z. B. Zweigelt
- 4 Gewürznelken
- 450 - 500 g Zwetschken, entsteint, halbiert
- 700 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 998 kJ / 238 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Feigensenf
55 min
Zitronensalzpaste
10p
Zwetschkenessig mit Schwips
1h
Rhabarber-Tomaten-Marmelade
55 min
Quittenmus
1h 45min
Feigenmus mit Zwetschken und Sherry
1 godz. 5 min
Fruchtiges Tomatenketchup
2 Std. 25 Min
Zitronen-Ingwer-Oxymel
50 Min
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1h
Traubengelee
1h
Orangenmarmelade "Die Englische"
1 Std. 10 Min
Ribiselgelee
55 min