Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen

Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen

3.9 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 Gläser

Składniki

  • Haselnüsse
    50 g
  • frischer Ingwer geschält, in Scheiben
    10 g
  • schwarze Pfefferkörner
    1 TL
  • Zucker
    60 g
  • Rotwein z. B. Zweigelt
    250 g
  • Gewürznelken
    4
  • Zwetschken, frisch entsteint, halbiert
    450 - 500 g
  • Wasser
    700 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Glas

Białko 3 g
Kalorie 998 kJ / 238 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...