Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Rhabarber, rotstielig, ungeschält, in Stücken (3-4 cm), siehe Tipp und Variation
- 500 g Wasser
- 100 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 TL Zitronensäure (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- 4 - 5 Zweiglein frischer Rosmarin
- 550 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 1795 kJ / 101 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Traubengelee
1h
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55 min
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1h
Rhabarberkompott mit Erdbeersud
1h 30min
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1 godz. 5 min
Kirschenchutney
1 godz. 5 min
Fruchtiger Pfirsichessig
1h
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35 min
Ingwersalzpaste
30 min
Marillen-Curd
35 min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min
Bärlauchpesto
20 min