Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Rhabarber, rotstielig, ungeschält, in Stücken (3-4 cm), siehe Tipp und Variation
- 500 g Wasser
- 100 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 TL Zitronensäure (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- 4 - 5 Zweiglein frischer Rosmarin
- 550 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 1795 kJ / 101 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Birnen-Rosmarin-Senf
50 Min
Rhabarberkompott mit Erdbeersud
1 Std. 30 Min
Kirschenchutney
1 Std. 5 Min
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35 Min
Rhabarber-Tomaten-Marmelade
55min
Feigensenf
55min
Rote-Rüben-Senf
50 Min
Löwenzahnhonig (Löwenzahnsirup)
6h 20min
Zucchini-Nektarinen-Relish
55min
Pfirsich-Curry-Chutney
1 Std.
Rhabarber-Streuselkuchen
1h 10min
Bärlauchpesto
20min