Urządzenia i Akcesoria
Rhabarbersirup mit Rosmarin
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Flaschen
Składniki
-
Rhabarber rotstielig, ungeschält, in Stücken (3-4 cm), siehe Tipp und Variation1000 g
-
Wasser500 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst100 g
-
Zitronensäure (opcjonalnie) (siehe Tipp)1 TL
-
frischer Rosmarin4 - 5 Zweiglein
-
Zucker550 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Flasche
Białko
0 g
Kalorie
1795 kJ /
101 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
103 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bärlauchpesto
20 min
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35 min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 godz.
Rhabarberkompott mit Erdbeersud
1 godz. 30 min
Feigensenf
55 min
Radieschenblätterpesto mit Haselnüssen
45 min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55 min
Ribisel-Apfelessig
4 godz. 20 min
Holunderblütensirup
72 godz.
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min
Löwenzahnhonig (Löwenzahnsirup)
6 godz. 20 min