![Sauerkraut, wild fermentiert Sauerkraut, wild fermentiert](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/06BB9CF5-2A0F-40B1-B66B-EA612DCA99DF/Derivates/02cee98f-8f84-4667-b8a9-f10f8a4e82ee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Stück Weißkrautkopf (à ca. 1,3 kg, siehe Tipp)
- 20 g Salz, unjodiert, (siehe Tipp)
- ½ EL Kümmel, ganz
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 856 kJ / 206 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 23 g
Alternatywne przepisy
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50min
Italienische Tomatensauce
2h 5min
Gemüsekraftsuppe
3h 45min
Vegane Bratensauce
45min
Rindfleischrouladen mit Rotkraut (XXL)
2 godz. 10 min
Kren, milchsauer vergoren
72u. 25min
Quittenmus
1h 45 min
Zitronensalzpaste
10min
Kräuterpaste
45min
Sojajoghurt (vegan)
12 Std. 15 Min
Apfel-Zwiebel-Schmalz
45min
Gelber Fisolensalat
40min