Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Stück Weißkrautkopf (à ca. 1,3 kg, siehe Tipp)
- 20 g Salz, unjodiert, (siehe Tipp)
- ½ EL Kümmel, ganz
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 856 kJ / 206 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 23 g
Alternatywne przepisy
Italienische Tomatensauce
2 godz. 5 min
Schwarzwurzeln in Zitronensauce mit Petersilerdäpfeln
50min
Hollerkoch
2h 50min
Fruchtiges Tomatenketchup
2 Std. 25 Min
Apfel-Zwiebel-Schmalz
45min
Rote Rüben Salat mit Schafs-Joghurt
1h
Gelber Fisolensalat
40min
Ingwersalzpaste
30min
Dampfgegarte Kohlsprossen und Karfiolröschen
20min
Dampfgegarte grüne Fisolen und grüne breite Bohnen
20min
Suppengrundstock
20min
Gekochtes Sauerkraut
50min