Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Butter
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Mandeln, geschält (siehe Tipp)
- 300 g Wasser
- 30 g Maisstärke
- 200 g Schlagobers
- 1 Prise Salz
- 300 g Zwetschken
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 60 g Portwein, rot
- 1 EL Mandelstifte
- etwas Kakaopulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1635 kJ / 390 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mascarponecreme mit Amarettini und Erdbeersauce
15min
Chicorée mit Blauschimmelsauce
25 Min
Slow Cooking Rotweinbirnen
5sa
Kakaokaramell-Dessertsauce
35min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1h 10min
Fenchelsalat mit Grapefruit
20min
Kohlrabi-Apfel-Rohkost mit Löwenzahn und karamellisiertem Ziegenkäse
15min
Panna Cotta
3h 40min
Erdbeer-Pfeffer-Chutney mit Ziegenfrischkäsemousse
3h 30min
Birnen mit Schokoladen-Kardamom-Sauce
40min
Traunseer Räucherfischmus
3h 30min
Rotweinbirnen
3sa 20 dk