Urządzenia i Akcesoria
Mandelpudding mit Portweinzwetschken
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
5 Portionen
Składniki
-
Butter20 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht40 g
-
Mandel, geschält (siehe Tipp)100 g
-
Wasser300 g
-
Maisstärke30 g
-
Schlagobers200 g
-
Salz1 Prise
-
Zwetschken, frisch300 g
-
Zimt, gemahlen¼ TL
-
Portwein, rot60 g
-
Mandelstifte1 EL
-
Kakaopulveretwas
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1635 kJ /
390 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Alles Zwetschke
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Slow Cooking Rotweinbirnen
5h
Apfelbrot mit Dörrfrüchten
4h
Orangen-Mohn-Joghurt Dressing
5min
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1h 25min
Beschwipste Weichseln mit Pfeffer
2h
Orangenpaste
30min
Zwetschkenkoch mit Schneenockerln
50min
"Cullen Skink" - Fischsuppe
45min
Panna Cotta
3h 40min
Fenchelsalat mit rosa Pfeffer
10min
Zwiebelrelish
1h
Mandel-Grießpudding
30min