![Mandelpudding mit Portweinzwetschken Mandelpudding mit Portweinzwetschken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3d49aab5-6c85-401e-9ed4-537b671e1fa5/Derivates/ed4f1f4a-cf5b-43ea-baa3-1b6c420daea7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Butter
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Mandeln, geschält (siehe Tipp)
- 300 g Wasser
- 30 g Maisstärke
- 200 g Schlagobers
- 1 Prise Salz
- 300 g Zwetschken
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 60 g Portwein, rot
- 1 EL Mandelstifte
- etwas Kakaopulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1635 kJ / 390 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronen-Ingwer-Oxymel
50min
Slow Cooking Rotweinbirnen
5 Std.
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1 godz. 10 min
Grießflammeri mit Quittenkompott
4h 50min
Chicoréeschiffchen mit Oliven-Nuss-Tapenade
10 min
Gefüllte Feigen mit Kakaocreme und Rum
1h
Maroni-Mandel-Creme
10 min
Waldorfsalat mit Weintrauben
1h
Äpfel mit Cidre-Sabayon
40min
Himbeerpudding
35min
Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant
20 min
Frittata verde - Grüne Gemüse Frittata
35min