
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krem śmietankowy
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- 50 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
- 10 g żelatyny w proszku, rozpuszczonej wg. instrukacji na opakowaniu
- 300 g jogurtu naturalnego
- 250 g serka kremowego
- 50 - 60 g cukru pudru
Sos z owoców leśnych
- 300 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki goździków, mielonych (opcjonalnie)
- 1 ½ łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
- owoce leśne, mieszane, świeże, do dekoracji
- mięta pieprzowa, świeża, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1179.7 kJ / 281.9 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 144.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Serniczki w słoikach
4 Std.
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 Std. 50 Min
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 Std. 20 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2 Std.
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 Std. 30 Min
Bailey's panna cotta
1 Std. 30 Min
Deserki amaretti
3 Std. 50 Min
Serniczki z wiśniami
45 Min
Tiramisu Caffé Latte
1 Std. 30 Min
Pudding migdałowy
30 Min
Krem pistacjowy
20 Min
Suflety orzechowe
1 Std. 30 Min