
Urządzenia i Akcesoria
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Krem śmietankowy
-
żelatyny w proszku10 g
-
wody30 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego50 g
-
jogurtu naturalnego300 g
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki250 g
-
cukru pudru50 - 60 g
Sos z owoców leśnych
-
czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych300 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
skrobi ziemniaczanej2 łyżeczki
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
kardamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
goździków, mielonych (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
cukru50 g
-
owoce leśne, mieszane, świeże do dekoracji
-
mięta pieprzowa, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
281.9 kcal /
1179.7 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
21.3 g
Węglowodany
18.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Sód
144.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska