Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g nektaru wiśniowego
- 450 g nektaru bananowego
- 20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 500 g cukru żelującego 2:1
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2659 kJ / 627 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 154 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z jabłek i kiwi
40min
Sok z jabłek, malin i cytrusów
10 min
Galaretka z owocami
4h 10min
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Łódeczki z galaretką truskawkową
4h 40min
Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
4h 50min
Sok z ciemnych winogron
40min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1u. 25min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5h
Galaretka brzoskwiniowo-borówkowa (bez cukru)
20 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1u. 30min