Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biszkopty kawowe
- 220 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 220 g brązowego cukru
- 4 jajka
- 50 g espresso, zaparzonego, ostudzonego
- 40 g masy kajmakowej, miękkiego
- 220 g mąki pszennej
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Krem kawowy
- 150 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 60 g cukru pudru
- 20 g mleka
- 30 g espresso, zaparzonego, ostudzonego, plus dodatkowa ilość do nasączenia biszkoptów
- 1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1766 kJ / 421 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort waniliowo-migdałowy
3 Std.
Tort orzechowo-makowy
4h 30min
Tort czekoladowy z wiśniami
8h
Tort czekoladowy z truskawkami
2 Std. 30 Min
Biszkopt kakaowy
4h
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4h
Masa maślana
5 Min
Biszkopt czekoladowy
4h
Ciasto Snikers
26 Std.
Biszkopt
1 Std. 50 Min
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2h 55min
Wuzetka (W-Z)
9h 20min