Urządzenia i Akcesoria
Tort kawowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
Biszkopty kawowe
-
220 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
220 g brązowego cukru
-
4 jajka
-
50 g espresso, zaparzonego ostudzonego
-
40 g masy kajmakowej miękkiego
-
220 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Krem kawowy
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
60 g cukru pudru
-
20 g mleka
-
30 g espresso, zaparzonego ostudzonego, plus dodatkowa ilość do nasączenia biszkoptów
-
1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
4.4 g
Kalorie
1766 kJ /
421 kcal
Tłuszcz
27.7 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
39.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 godz. 55 min
Masa maślana
5 min
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3 godz. 15 min
Tort waniliowo-migdałowy
3 godz.
Tort z masłem orzechowym
3 godz. 30 min
Tort czekoladowy z wiśniami
8 godz.
Tort orzechowo-makowy
4 godz. 30 min
Tort czekoladowy z truskawkami
2 godz. 30 min
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48 godz.
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 godz.
Biszkopt czekoladowy
4 godz.
Biszkopt
1 godz. 50 min