Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Talggen-Laibchen
- 150 g Talggen (siehe Talggen Grundrezept)
- 100 g Karotten, in Stücken
- 1 - 2 EL gemischte frische Kräuter (Basilikum, Thymian, Oregano, Petersilie), Blättchen abgezupft
- 220 g Wasser
- 20 g Butter
- ¾ TL Salz
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 30 - 50 g Semmelbrösel
Knoblauchmayonnaise
- 220 g Sonnenblumenöl, geschmacksneutral
- 75 g Milch, Zimmertemperatur
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- ¼ TL Salz
- 1 TL Estragonsenf
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- 2 EL Sauerrahm
- 2 - 4 EL Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3237 kJ / 773 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 69 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Älpler Flädle
30 min
Pizza gialla mit Kürbiscreme, Scamorza und Speck
3sa
Spaghetti Carbonara
25 min
Pitabrote
2sa
Talggen
1h 40min
Pizza Bianca mit zweierlei Belag (Langzeitgare)
21h 20 min
Marinierte Schwammerl in Öl
48 Std. 30 Min
Lasagne
1 godz. 45 min
Käse-Omelette mit Spinat
30 min
Brandteigtorte mit Vanillecreme und frischen Beeren
2sa 10 dk
Italienische Tomatensauce
2hod. 5min
Tomatensauce (Grundrezept)
1h