Talggenlaibchen mit Knoblauchmayonnaise

Talggenlaibchen mit Knoblauchmayonnaise

4.3 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

Talggen-Laibchen
  • Talggen (siehe Talggen Grundrezept)
    150 g
  • Karotten in Stücken
    100 g
  • gemischte frische Kräuter (Basilikum, Thymian, Oregano, Petersilie), Blättchen abgezupft
    1 - 2 EL
  • Wasser
    220 g
  • Butter
    20 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen
  • Semmelbrösel
    30 - 50 g
Knoblauchmayonnaise
  • Sonnenblumenöl geschmacksneutral
    220 g
  • Milch Zimmertemperatur
    75 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    1 - 2
  • Salz
    ¼ TL
  • Estragonsenf
    1 TL
  • Zitronensaft
    1 - 2 TL
  • Sauerrahm
    2 EL
  • Öl zum Braten
    2 - 4 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 3237 kJ / 773 kcal
Tłuszcz 69 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...