Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g Sonnenblumenöl, etwas mehr für den Teller
- 10 g Apfelessig
- 120 g Wasser
- 1 Eidotter
- 1 Prise Salz
- 1000 g Kirschen
- 140 g Butter, in Stücken
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 130 g Semmelbrösel
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 678 kJ / 162 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Milchrahmstrudel
1h 55min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Krautfleckerl
40 Min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Mohnnudeln
1 Std. 30 Min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 Min
Ribiselschnitten
1h
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 Min
Apfelschlangerl
2 godz.
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min