Urządzenia i Akcesoria
Lody arbuzowo-kokosowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
5 porcji
Składniki
-
100 g miąższu orzecha kokosowego pokrojonego na kawałki, zmrożonego
-
650 g miąższu arbuza pokrojonego na kawałki, bez pestek, zmrożonego
-
skórka otarta z jednej limonki ekologiczna
-
100 g mleka kokosowego
-
100 g wody kokosowej
-
1 łyżka miodu wielokwiatowego (opcjonalnie)
-
10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
29.1 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
695.7 kJ /
166.3 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
18.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lody miodowo-figowe z kozim serem
13 godz.
Sorbet cytrynowy z szampanem
8 godz.
Lody truskawkowe z białą czekoladą
5 min
Wegańskie lody truskawkowe
10 min
Lody maślankowe o smaku malinowo-pomarańczowym
5 min
Sorbet truskawkowo-arbuzowy
5 godz. 25 min
Mrożona kostka z musem truskawkowym
5 godz. 30 min
Lody czekoladowe z papryczką chili
13 godz. 15 min
Lody truskawkowo-sernikowe
12 godz. 30 min
Oliwa waniliowa
10 min
Lody jabłkowo-truskawkowe
5 min
Suflet lodowy z malinami
2 godz. 40 min