
Urządzenia i Akcesoria
Lody arbuzowo-kokosowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
5 porcji
Składniki
-
100 g miąższu orzecha kokosowego pokrojonego na kawałki, zmrożonego
-
650 g miąższu arbuza pokrojonego na kawałki, bez pestek, zmrożonego
-
skórka otarta z jednej limonki ekologiczna
-
100 g mleka kokosowego
-
100 g wody kokosowej
-
1 łyżka miodu wielokwiatowego (opcjonalnie)
-
10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
166.3 kcal /
695.7 kJ
Białko
2.1 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
18.3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
29.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Lody miodowo-figowe z kozim serem
13 godz.
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1 godz. 30 min
Lody czekoladowe z papryczką chili
13 godz. 15 min
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5 godz. 10 min
Lodowe parfait na patyku
5 godz. 40 min
Lody orzechowe
12 godz. 45 min
Mrożona kostka z musem truskawkowym
5 godz. 30 min
Lemoniada limonkowo-imbirowa
1 godz. 20 min
Lody jabłkowo-truskawkowe
5 min
Sorbet z truskawek
1 godz.
Sorbet truskawkowo-arbuzowy
5 godz. 25 min
Lody truskawkowe z białą czekoladą
5 min