Urządzenia i Akcesoria
Crema al mandarino
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
900 g
Składniki
-
4 tuorli
-
110 g di zucchero
-
2 mandarini la scorza grattugiata (preferibilmente biologici)
-
50 g di farina tipo 00 o di amido di mais (maizena)
-
300 g di latte
-
100 g di succo di mandarino spremuto fresco e filtrato
-
400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
37.1 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1127.1 kJ /
269.4 kcal
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Creme dolci
5 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Torta langotta di Luca Montersino
1 godz. 15 min
Crema Bimby ® al cioccolato fondente
45 min
Budino agli agrumi
3 godz. 15 min
Crema al limone
10 godz. 20 min
Budino al caffè e arancia
1 godz. 55 min
Mousse speziata
10 min
Crema alle fragole
15 min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Tiramisù all'arancia e pistacchi
3 godz. 30 min
Crema al cocco
15 min
Crema Bimby ® alla nocciola
50 min
Curd all'arancia
40 min