![Crema al mandarino Crema al mandarino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/198393.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tuorli
- 110 g di zucchero
- 2 mandarini, la scorza grattugiata (preferibilmente biologici)
- 50 g di farina tipo 00 o di amido di mais (maizena)
- 300 g di latte
- 100 g di succo di mandarino, spremuto fresco e filtrato
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 845 kJ / 202 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spongata
25 godz. 35 min
Galette des rois ai marroni
Brak ocen
Budino al caffè
4 godz. 15 min
Bon bon con liquore all'arancia
2h 20min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25min
Cioccolata all'amaretto
20min
Torta rovesciata ai fichi
1h 15min
Torta Donizetti
1h
Biscotti alle mandorle con crema al burro
1h
Ananas al cartoccio
1h
Torta ricotta e pere
7h 30min
Crema Bimby ® alla nocciola
50min