Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tuorli
- 110 g di zucchero
- 2 mandarini, la scorza grattugiata (preferibilmente biologici)
- 50 g di farina tipo 00 o di amido di mais (maizena)
- 300 g di latte
- 100 g di succo di mandarino, spremuto fresco e filtrato
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1127.1 kJ / 269.4 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 37.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al limone
10h 20min
Tortine alla creme brulèe
1h 5 min.
Crostata al limone
1h 15 min.
Zuccotto gelato
12 Std.
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 min.
Cioccolata alla gianduia
15 min
Crema alla vaniglia con pere caramellate (senza glutine)
25 min.
Crumble alle pere e crema di ricotta
1h
Bavarese alla liquirizia
5 godz. 15 min
Crostata meringata all'arancia
30min
Crema al torroncino
10 min.
Crema Bimby ® alla nocciola
50 min.