![Biscotto genoise al cacao Biscotto genoise al cacao](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/38F23816-F922-45F5-8A5B-CF3C0319B5BB/Derivates/E5D084B3-090C-4AEB-946B-D624DAF913A1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 90 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 1 pizzico di sale
- 4 uova
- 120 g di zucchero
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 694 kJ / 166 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Whoopie alle fragole
2 Std.
Biscotti cuore morbido al caramello
2h 40min
Gelato al miele
8h 15min
Salsa belga
Pas d’évaluation
Brownies alle fragole e cioccolato bianco
1 godz.
Barrette arancia e cacao
2h 10min
Torta party-pops
2h 10min
Trancetti bigusto
1 godz.
Biscotti con gocce di cioccolato
40 min
Sandwich con crema alla vaniglia
2 Std.
Tortine Bimby®
30 min
Biscotti al cioccolato
25 Min