Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 400 g di farina tipo 0
- 200 g di zucchero
- 160 g di burro morbido a pezzi
- 4 uova
- 170 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 150 g di uvetta, precedentemente ammollata e strizzata
- 50 g di cedro candito
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2256 kJ / 539 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 82.7 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 min
Berlingozzo
50 min
Torta stracciatella
50 min
Ciambella farcita allo yogurt
2 Std.
Ciambella del mugnaio
40min
Focaccia dolce alle nocciole
1h 45min
Torta di ricotta
50 min
Torta Donizetti
1 godz.
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1sa 10 dk
Panone di Natale
2h 30min
Torta di ricotta e mele (10-12 mesi)
45min
Torta di mele e nocciole
1 godz.