Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Struffoli
- 250 g di farina tipo 00
- 2 uova
- 20 g di burro
- 45 g di zucchero
- 25 g di liquore all'anice
- 1 pizzico di bicarbonato di sodio
- 1 pizzico di sale
- olio per frittura
Glassatura
- 150 g di miele millefiori
- 10 g di acqua
- 25 g di zucchero
- codette colorate
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 15945 kJ / 3811 kcal
- Białko
- 43.4 g
- Węglowodany
- 394.8 g
- Tłuszcz
- 228.7 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Casatiello sugna e pepe
2 godz. 30 min
Torta Babà napoletana
8h
Roccocò
2 Std.
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Ciambelle graffe napoletane
2 godz. 40 min
Ziti spezzati con ragù genovese
3 Std.
Sfogliatelle frolle
2 godz. 30 min
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min
Struffoli di Natale (TM6)
1 godz.
Pastiera napoletana
15 Std.
Pastiera fiori d'arancio
12 Std.