Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 350 g tomate em pedaços
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1100 g água
- 150 g couve coração cortada em pedaços pequenos
- 80 g massa tipo cotovelinhos
- 300 g feijão-encarnado cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 689.9 kJ / 164.9 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 553.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
45min
Canja de feijão-frade
1h
Sopa de feijão frade com coentros
30min
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30min
Sopa de grão e coentros
40min
Sopa de entulho
1h 30min
Sopa de feijão-frade e agrião
30min
Sopa de feijão com arroz
50min
Sopa da horta
55min
Sopa de feijão branco e tomate
30min
Sopa 2 feijões
45min
Sopa do campo
40min