Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cebola cortada em pedaços
- 50 g talo de aipo
- 20 g azeite
- 800 g couve-flor, só os raminhos
- 600 g água
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 10 folhas de manjericão, mais q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 254.7 kJ / 60.9 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 57.7 mg
Alternatywne przepisy
Creme de couve-flor
45 Min
Creme de feijão-branco com espinafres
30min
Creme de ervilhas da avó Adília
35 min
Creme de brócolos e amêndoa
35 min
Sopa de alho-francês com croutons
55 min
Creme de couve-flor, caril e leite de coco
50 Min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 min
Creme de ervilhas e hortelã
35 min
Creme de curgete e brócolos
35 min
Creme de curgete e abóbora
50 Min
Creme de abóbora e hortelã
40 Min
Creme de ervilhas
40 Min