Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 200 g alho-francês cortado em pedaços
- 500 g cenoura cortada em pedaços
- 200 g tomate em pedaços
- 10 g gengibre
- 1 ½ c. chá de açafrão-da-índia
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 850 g água
- 150 g leite de coco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 683.1 kJ / 163.3 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 462.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa marroquina de cenoura
40 Min
Sopa de cenoura e aipo com azeite de ervas
45min
Sopa de abóbora e hortelã
40 Min
Creme de abóbora e tomate
35min
Creme de chuchu e funcho
40 Min
Sopa de beterraba
40 Min
Sopa picante de couve-flor
30 λεπτ.
Creme de couve-flor e manjericão
45min
Sopa de cenoura e pera
1ωρ.
Sopa de brócolos e rúcula
40 Min
Sopa de cenoura e espargos com amêndoa
30 λεπτ.
Creme de abóbora e hortelã
40 Min