Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g batata-doce cortada em cubos
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 1100 g água
- 35 g azeite, mais q.b. p/ servir
- 1 c. chá de sal
- 180 g couve p/ caldo-verde
- 150 g chouriço (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 769 kJ / 184 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão frade com coentros
30 λεπτ.
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30 λεπτ.
Creme de feijão-branco com espinafres
30 λεπτ.
Sopa de rama de rabanete
40 Min
Sopa de grão e coentros
40 Min
Creme de couve-flor e manjericão
45min
Creme de espinafres
40 Min
Creme de ervilhas e hortelã
35min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35min
Creme de abóbora e hortelã
40 Min
Caldo-verde com couve-flor
30 λεπτ.
Creme de ervilhas
40 Min