Empadão de atum e molho arrabiata com puré de batata-doce

Empadão de atum e molho arrabiata com puré de batata-doce

4.5 219 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 doses

Składniki

  • azeite
    35 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • tomate em pedaços
    800 g
  • sal
    2 c. chá de
  • Pimenta q.b.
  • orégãos
    1 c. chá de
  • atum em lata escorrido
    250 g
  • milho cozido escorrido
    150 g
  • batata-doce de polpa laranja cortada em pedaços
    1000 g
  • leite
    250 g
  • manteiga
    50 g
  • noz-moscada
    1 pitada de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 470 kcal / 1968 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...