Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 80 g cenoura cortada em pedaços
- 50 g aipo cortado em pedaços
- 35 g azeite
- 200 g curgete cortada em cubos
- 350 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de orégãos
- 1 folha de louro
- 850 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 150 g feijão-encarnado cozido escorrido
- 150 g feijão-branco cozido escorrido
- 150 g feijão-preto cozido escorrido
- 100 g massa tipo cotovelinhos
- 100 g espinafres baby
- 35 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 903 kJ / 216 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de grelos à portuguesa
1 godz.
Sopa de entulho
1 Std. 30 Min
Sopa de feijão-frade e agrião
30 min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35 min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55 min
Sopa de nabiças
35 min
Sopa de alho-francês e nabiças
45 min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40 min
Sopa de agrião
35 min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 min
Sopa de agriões
40 min
Sopa do campo
40 min