Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de jamón serrano en dados
- 80 g de queso manchego semicurado en trozos
- 2 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 800 g de boquerones frescos, abiertos y sin espinas
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 50 g de harina de trigo para rebozar
- aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 1030.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz caldoso con atún fresco
40min
Caldereta de mejillones
45min
Ensalada mixta con langostinos al ajillo
15min
Muslos de pollo a la cerveza
1h 30min
Pastel de calabacín y bonito
1h
Crema de calabaza con langostinos dorados
1h
Tomates rellenos con sardinillas
30min
Bacalao a la italiana con patatas al vapor
45min
Pastel de pescado y marisco con velouté y salsa verde
1h 30min
Tortilla vaga de pulpo
30min
Mejillones con champiñones y puerros en salsa
55min
Rape con salsa de carabineros
50min