Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 500 g de pimiento rojo en tiras de 1 cm
- 2 pellizcos de sal
- 500 g de pulpo cocido en trozos de 2-3 cm
- 4 rebanadas de pan de hogaza, tostadas
- 2 - 4 pellizcos de sal en escamas
- ¼ de cucharadita de pimentón
- Wartości odżywcze
- na 4 raciones
- Kalorie
- 2862.6 kJ / 684.8 kcal
- Białko
- 90.4 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 11.6 g
- Sód
- 4606.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de pulpo y aguacate con salsa criolla de cebolla roja
2h
Crema de hummus con mejillones
30 min
Ensalada templada de gulas y gambones
20 Min
Salteado de alcachofas, gambas y gulas
30 min
Mero asado con carabineros y ragú de setas
40 min
Tosta de jamón y gulas
20 Min
Tortilla vaga de pulpo
30 min
Ensalada de espárragos, boquerones y queso fresco
40 min
Merluza a la koskera
45 min
Tosta de guacamole con anchoas
10min
Burritos de huevo con champiñones y tomates secos
20 Min
Berberechos en salsa verde
1 Std.