Urządzenia i Akcesoria
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
20 portions
Składniki
-
blue clitoria flowers (bunga telang) fresh or dried, lightly rinsed20
-
hot water50 g
-
glutinous rice soaked for 2 hours and drained300 g
-
coconut milk200 g
-
salt½ tsp
-
pandan leaves cut in 5 cm length3
-
water1200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
1 g
Kalorie
338 kJ /
81 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50 min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Dried Shrimp Sambal
55 min
Homemade Soy Milk
35 min
Nyonya Spice Paste
15 min
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15 min
Steamed Tapioca Kuih
50 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Homemade Pandan Kaya
55 min