![Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice) Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85F3F49F-E057-419B-8016-55E6ED477707/Derivates/7D41F856-316B-4909-91AE-6370B45F0135.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g hot water
- 20 blue clitoria flowers (bunga telang), fresh or dried, lightly rinsed
- 1200 g water
- ½ tsp salt
- 200 g coconut milk
- 300 g glutinous rice, soaked for 2 hours and drained
- 3 pandan leaves, cut in 5 cm length
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 338 kJ / 81 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kaya (coconut jam)
1hod. 10min
Nyonya Blue Pea Flower Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
4h 45min
Wholemeal Mantou
1 Std.
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Homemade Soy Milk
35min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 分钟
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 Std. 40 Min
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15 分钟
Pandan chiffon cake
5 godz. 15 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 Min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Homemade Pandan Kaya
55 Min