Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sushi
- 90 g de pipas de girasol
- 300 g de agua
- 250 g de apio nabo en trozos de 3-4 cm
- 15 g de zumo de limón
- 1 pellizco de sal
- 75 g de zanahoria en trozos de 2-3 cm
- 4 láminas de alga nori (20x20 cm)
- ½ aguacate en tiras de ½-1 cm
- 4 hojas de kale (sin el tallo)
- 50 g de calabacín en tiras de ½-1 cm
Salsa agridulce de jengibre
- 100 g de salsa de soja
- 1 cucharadita de jarabe de arce
- ½ cucharadita de pasta miso (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de jengibre fresco rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1096 kJ / 262 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guacamole picante de guisantes
20 Min
Nigiri sushi
1 Std.
Temaki sushi
1 Std.
Berenjenas con salsa de miso
1 Std.
Sandwich de sushi (Onigirazu)
1 Std. 30 Min
Fideos chinos con langostinos y salsa de ajo
1 Std. 15 Min
Bao buns vegetarianos
40min
Sushi coreano (Kimbap) - Corea
1 Std.
Fideos yakisoba con gambas
30min
California roll - Japón
1 Std.
Maki sushi de aguacate y salmón (Japón)
1 Std.
Maki sushi
1 Std.