Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 180 g de agua
- 60 g de leche
- 2 cucharaditas de azúcar
- 1 cucharadita de levadura de panadería deshidratada
- 20 g de aceite vegetal (y un poco más para el bol)
- 360 g de harina de trigo
Relleno
- 2 setas shiitake frescas
- 2 cebolletas rectas en rodajas (2 cm)
- 80 g de repollo blanco en trozos
- 1 rodaja de jengibre fresco pelado (2 mm)
- 2 dientes de ajo
- 140 g carne picada de cerdo
- 120 - 130 g salsa de soja
- ½ cucharadita de azúcar
- 15 g de salsa de ostras
- 10 g de aceite de sésamo
- 400 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1032 kJ / 246 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ternera teriyaki con arroz
1h 40 min
Bao buns de secreto ibérico
2 godz. 30 min
Bao buns de coco, cerdo y champiñones
45 min
Rollitos vietnamitas de gambas y cerdo (Nems) - Vietnam
45 min
Gyozas (empanadillas japonesas)
1 godz.
Wontons fritos salados
30 min
Dim sum 'Shao mai'
2 godz.
Dumplings chinos de repollo y carne de cerdo
1h 35min
Panecillos al vapor rellenos de carne de cerdo (Baozi)
2 godz. 10 min
Dumplings de camarones (Xia jiao)
1 godz. 15 min
Ramen con pollo y pak choi - Japón
45 min
Bao buns con gambones crujientes
1 godz.