Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Semifrío de hibisco
- 250 g de agua
- 10 - 15 g de flores de hibisco secas (jamaica)
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 100 g de azúcar
-
100
g de queso mascarpone
lub 100 g de crème fraîche - 3 claras de huevo pasteurizadas
Coulis de moras o de arándanos
-
100
g de moras frescas
lub 100 g de arándanos frescos o congelados - 60 g de azúcar
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 12 moras frescas para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 826 kJ / 198 kcal
- Białko
- 2.73 g
- Węglowodany
- 28.71 g
- Tłuszcz
- 7.95 g
- Błonnik
- 1.12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifrío de membrillo
8 godz. 30 min
Semifrío de crema de whisky
1h
Serpiente de frutos secos y franchipán
50min
Milhojas al limón con frutas del bosque
1h
Nectarinas especiadas al vapor
Brak ocen
Mocktail de melocotón y arándanos rojos
5 min
Helado de carrot cake
6h
Triffle de cantuccini y cerezas
1j 55 menit
Parfait de turrón con coulis de frutos rojos
10 Std. 30 Min
Mejillones marinados con crema de azafrán
40min
Cheesecake con cobertura de mango y maracuyá
5h
Mousse de frutos rojos
5h