Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 950 g de agua
-
15
g de levadura prensada fresca desmenuzada
lub 1 ½ cucharaditas de levadura de panadería deshidratada (6 g) - aceite vegetal para engrasar
- 250 g de harina de fuerza y algo más para espolvorear
- 1 cucharadita de sal
- 3 cucharaditas de semillas de sésamo blanco o negro y algo más para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 495 kJ / 118 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de nueces
3u. 45min
Pan nevado para el desayuno
2h 30min
Pan integral de molde
3h
Pan integral al vapor
2u.
Panecillos bretzel
5 godz. 30 min
Pan de molde con tomate y semillas de sésamo
3h
Pan de soda irlandés
35min
Pan rápido
50min
Panecillos de centeno y cerveza negra
1u.
Pan básico
3u. 45min
Pan de molde sin corteza
2h 20 min
Pan integral de espelta y centeno
2h 15min