Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 10 g d'huile d'olive extra vierge, pour huiler
- 350 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de semoule de blé dur fine
- 2 c. à café de sel
La garniture
- 60 g d'huile d'olive extra vierge
- 400 g de tomates olivette, émincées en tranches
- 1 gousse d'ail, émincée en tranches
- 1 c. à soupe d'origan déshydraté
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 78.9 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Focaccia aux oignons
2h 15min
Focaccia des Pouilles
1h 10min
Focaccia apulienne
2u. 40min
Focaccia aux céréales
2h
Focaccia croustillante
1j 55 menit
Focaccia aux olives
3h
Focaccia au thym et huile d'olive
1j 55 menit
Fish cakes
1 godz. 5 min
Focaccia à l'oignon
3h 15 min
Pain farci à la mozzarella
45min
Focaccia au thym
3h
Focaccia au romarin et huile d'olive
3h 15 min