Spaghettini mit Peperoni

Spaghettini mit Peperoni

4.6 67 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • gelbe Peperoni
    1
  • grüne Peperoni
    1
  • Petersilie, frisch Blätter gewaschen und getrocknet
    1 Zweigchen
  • Basilikumblatt, frisch Blätter gewaschen und getrocknet
    1 Zweigchen
  • Olivenöl, nativ
    30 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • geschälte Tomaten in Würfeln (1 cm)
    250 - 300 g
    250 - 300 g Pflaumentomaten, in Würfeln (1 cm)
  • Kapern, gesalzen entsalzt (in lauwarmem Wasser eingeweicht und gut abgetropft)
    40 g
  • schwarze Oliven, entsteint
    50 g
  • Pasta getrocknet, Sorte Spaghettini
    320 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 12 g
Kalorie 1774 kJ / 424 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...