Muscheln nach Seemannsart
TM5 TM6

Muscheln nach Seemannsart

4.7 (7 ocen)

Składniki

  • 100 g Zwiebeln
  • 1 - 2 Knoblauchzehen
  • 50 g natives Olivenöl extra
  • 1000 g Venusmuscheln, frisch, gesäubert
  • 1 Prise Paprika, gemahlen
  • 50 g Weisswein
  • 150 g Fischbrühe
    lub 150 g Wasser, mit 1 TL Salz
  • 2 TL frische Petersilie, gehackt, nur die Blätter
  • 1 TL Paniermehl
  • ½ TL Salz (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
980 kJ / 235 kcal
Białko
15.85 g
Węglowodany
9.08 g
Tłuszcz
14.98 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy