![Muscheln nach Seemannsart Muscheln nach Seemannsart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/29f42e5a-098a-46bc-87c5-59cf7c81e44d/Derivates/43adc698-b45f-41e2-a479-fa5bc32702c6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 50 g natives Olivenöl extra
- 1000 g Venusmuscheln, frisch, gesäubert
- 1 Prise Paprika, gemahlen
- 50 g Weisswein
-
150
g Fischbrühe
lub 150 g Wasser, mit 1 TL Salz - 2 TL frische Petersilie, gehackt, nur die Blätter
- 1 TL Paniermehl
- ½ TL Salz (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 980 kJ / 235 kcal
- Białko
- 15.85 g
- Węglowodany
- 9.08 g
- Tłuszcz
- 14.98 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1h 30min
Reis mit Meeresfrüchten
1h 15min
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2h
Glasiertes Schweinefleisch auf Vermicelli
1 Std. 20 Min
Spaghettini mit Muschelsauce
1 Std. 5 Min
Miesmuscheln in scharfer Tomatensauce
45 Min
Sizilianischer Crevettensalat
40 Min
Muscheln in Weissweinsud
35 Min
Zitronen-Knoblauch-Fisch
2h 20min
Auberginen-Millefeuille mit Jogurt und Senfsauce
40 Min
Crevetten Sweet and Sour
40 Min
Linguine mit Scampi und Zitronensauce
20min