![Miesmuscheln in scharfer Tomatensauce Miesmuscheln in scharfer Tomatensauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/106533E8-C8A9-40AE-84AF-C30B28129471/Derivates/DCB901E3-EDAF-43CF-855D-66D49E396237.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 85 g Olivenöl
-
½
TL Chili, gemahlen, nach Belieben
lub ½ TL Chili, in Flocken, getrocknet, nach Belieben - 1000 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert oder ungesäubert, in der Schale
- 200 g gehackte Tomaten, aus der Dose, oder frisch
- 100 g Weisswein, trocken
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1h 30min
Kokossuppe Tom Kha Gai
35 min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Chili con carne
40 min
Spaghettini mit Muschelsauce
1h 5 min
Penne alla Puttanesca
35 min
Muscheln nach Seemannsart
30 min
Sizilianischer Crevettensalat
40 min
Filetsteaks mit Pfeffersauce und Knusper-Kartoffel-Püree
1h
Muscheln in Weissweinsud
35 min
Focaccia mit Sardellen
1 Std. 45 Min
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1h