Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 85 g Olivenöl
-
½
TL Chili, gemahlen, nach Belieben
lub ½ TL Chili, in Flocken, getrocknet, nach Belieben - 1000 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert oder ungesäubert, in der Schale
- 200 g gehackte Tomaten, aus der Dose, oder frisch
- 100 g Weisswein, trocken
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crevettencurry
35 min
Muscheln nach Seemannsart
30min
Artischocken alla Romana
50 min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Erbsen-Ingwer-Suppe, Zitronenlachs mit Brokkoli
1 Std.
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1h 20 min
Thon-Dip
5min
Gulaschsuppe
1h 5min
Chili con carne
40 min
Thunfischmousse
10 Min
Muscheln in Weissweinsud
35 min
Linguine mit Scampi und Zitronensauce
20 min