Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Hefe
- 1 Prise Zucker
- 560 g Wasser
- 75 g Sauerteig (Fertigprodukt)
- 600 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 150 g Roggenmehl
- 15 g Salz
- 20 g Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 558 kJ / 158 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bürli mit Roggen
12hod.
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12hod.
Dunkles Landbrot
3h
Bergisches Urbrot
17hod.
Roggen-Malzbier-Brot
2 Std. 20 Min
Weizen-Roggen-Brötchen
2 godz. 15 min
Krustis
3 Std. 30 Min
Schweizer Bauernbrot
7 Std.
Luftige Brötchen
2 Std.
Allgäuer Seelen
1 Std. 20 Min
Baguette Rustica
4 Std. 20 Min