Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Mandeln
- 120 g Milch
- 1 Ei
- 80 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 290 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 250 g Rosinen
- 50 g Orangeat
- 50 g Zitronat
- 40 g Rum
- 300 g Marzipan-Rohmasse
- 90 g Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1320 kJ / 315 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Heidesand
1h 45min
Leipziger Lerchen
1h 45min
Pfeffernüsse
1h
Pfefferkuchen
1h
Aprikosen-Marzipan-Schnecken
1 godz. 50 min
Pfeffernüsse mit Guss
4 Std. 30 Min
Brauner Kuchen
7 godz. 40 min
Würzige Printen
1h
Christstollen mit Marzipankern
2 godz. 25 min
Gewürzspekulatius
1h 40min
Mohnstollen
26 godz.
Christstollen, klassisch
4 godz.