Urządzenia i Akcesoria
Marzipanstollen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
25 Scheiben
Składniki
-
Mandeln120 g
-
Milch120 g
-
Ei1
-
Zucker80 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten400 g
-
Butter weich, in Stücken290 g
-
Salz1 Prise
-
Rosinen250 g
-
Orangeat50 g
-
Zitronat50 g
-
Rum40 g
-
Marzipan-Rohmasse300 g
-
Puderzucker90 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
6 g
Kalorie
1320 kJ /
315 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mandelhörnchen
1 godz.
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2 godz. 20 min
Mutzenmandeln mit Marzipan
1 godz. 20 min
Bratapfelkuchen
7 godz.
Franzbrötchen-Stollen
32 godz.
Frankfurter Kranz
6 godz.
Mohnstollen
26 godz.
Christstollen mit Marzipankern
2 godz. 25 min
Baumkuchenspitzen
1 godz. 20 min
Christstollen, klassisch
4 godz.
Stollenkonfekt
2 godz. 30 min
Christstollen
12 godz.