Urządzenia i Akcesoria
Christstollen mit Marzipankern
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
30 Scheiben
Składniki
Marzipankern
-
Zucker120 g
-
Mandeln120 g
-
Rosenwasser10 g
-
Mandellikör (z. B. Amaretto)10 g
Stollen
-
Mandeln120 g
-
Milch zimmerwarm120 g
-
Butter weich, in Stücken200 g
-
Ei1
-
Zucker80 g
-
frische Hefe40 g
-
Mehl400 g
-
Salz1 Prise
-
Rosinen250 g
-
Orangeat50 g
-
Zitronat50 g
-
Rum40 g
Fertigstellung
-
Butter80 g
-
Puderzucker50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
1007 kJ /
241 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mandelhörnchen
1 godz.
Bethmännchen
9 godz. 30 min
Bratapfelkuchen
7 godz.
Frankfurter Bethmännchen
40 min
Berliner Brot
45 min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 godz. 15 min
Marzipanstollen
4 godz.
Frankfurter Kranz
6 godz.
Würzige Printen
1 godz.
Mohnstollen
26 godz.
Christstollen, klassisch
4 godz.
Stollenhappen
50 min