
Urządzenia i Akcesoria
Christstollen mit Marzipankern
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
30 Scheiben
Składniki
Marzipankern
-
Zucker120 g
-
Mandeln120 g
-
Rosenwasser10 g
-
Mandellikör (z. B. Amaretto)10 g
Stollen
-
Mandeln120 g
-
Milch zimmerwarm120 g
-
Butter weich, in Stücken200 g
-
Ei1
-
Zucker80 g
-
frische Hefe40 g
-
Mehl400 g
-
Salz1 Prise
-
Rosinen250 g
-
Orangeat50 g
-
Zitronat50 g
-
Rum40 g
Fertigstellung
-
Butter80 g
-
Puderzucker50 g
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Kalorie
241 kcal /
1007 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
26 g