Christstollen mit Marzipankern

Christstollen mit Marzipankern

4.7 265 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
30 Scheiben

Składniki

Marzipankern
  • Zucker
    120 g
  • Mandeln
    120 g
  • Rosenwasser
    10 g
  • Mandellikör (z. B. Amaretto)
    10 g
Stollen
  • Mandeln
    120 g
  • Milch zimmerwarm
    120 g
  • Butter weich, in Stücken
    200 g
  • Ei
    1
  • Zucker
    80 g
  • frische Hefe
    40 g
  • Mehl
    400 g
  • Salz
    1 Prise
  • Rosinen
    250 g
  • Orangeat
    50 g
  • Zitronat
    50 g
  • Rum
    40 g
Fertigstellung
  • Butter
    80 g
  • Puderzucker
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 4 g
Kalorie 1007 kJ / 241 kcal
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...