Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Eiweiß
- 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1001 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabattabrötchen
1klst 50 min
Bürli mit Roggen
12h
Landbrot Backhausart
1h 40 min
Dunkles Landbrot
3klst
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14 Std.
Astra-Schrippen
2 Std. 50 Min
Mohn-Bürli
12h
Weizen-Roggen-Brötchen
2h 15 min
Laugenbrötchen
2h
Luftige Brötchen
2h
Schwäbisches Genetztes
10u.
Allgäuer Seelen
1h 20 min