Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Rosinen
- 50 g Apfelsaft
- 270 g Milch
- 100 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 200 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1974 kJ / 472 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4h 15 min
Rosinenbrötchen
2h 30min
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
1h 30 min
Berliner Brot
45 Min
Apfeltaschen
2h 40min
Franzbrötchen
2h 20 min
Stachelbeer-Streuseltaler
1h 45 min
Marzipan-Franzbrötchen mit Kürbiskernen
2h 20 min
Streuseltaler
1h 45 min
Marzipan-Mohn-Franzbrötchen
3 Std.
Puddingbrezel
2h 30min
Mohnstriezel
2 godz. 15 min