Urządzenia i Akcesoria
Rosinen-Marzipan-Schnecken
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
10 Stück
Składniki
-
Rosinen200 g
-
Apfelsaft50 g
-
Milch270 g
-
Zucker100 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Mehl und etwas mehr zum Ausrollen500 g
-
Butter weich, in Stücken80 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
-
Marzipanrohmasse in Stücken200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
11 g
Kalorie
1974 kJ /
472 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rosinenschnecken
2sa 20 dk
Marzipan-Mohn-Franzbrötchen
3sa
Quark-Hefe-Taler
2sa 15 dk
Apfeltaschen
2sa 40 dk
Streuseltaler
1sa 45 dk
Schoko-Wickel nach Stollen Art
2sa 10 dk
Mohnstriezel
2sa 15 dk
Marzipan-Zimt-Striezel
2sa
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4sa 15 dk
Marzipan-Butterkuchen
3sa
Rosinenbrötchen
2sa 30 dk
Stollenhappen
50 dk