Urządzenia i Akcesoria
Rosinen-Marzipan-Schnecken
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
10 Stück
Składniki
-
Rosinen200 g
-
Apfelsaft50 g
-
Milch270 g
-
Zucker100 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Mehl und etwas mehr zum Ausrollen500 g
-
Butter weich, in Stücken80 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
-
Marzipanrohmasse in Stücken200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
11 g
Kalorie
1974 kJ /
472 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marzipan-Butterkuchen
3 godz.
Schoko-Wickel nach Stollen Art
2 godz. 10 min
Apfeltaschen
2 godz. 40 min
Rosinenschnecken
2 godz. 20 min
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 godz. 20 min
Rosinenbrötchen
2 godz. 30 min
Aprikosen-Marzipan-Schnecken
1 godz. 50 min
Berliner Brot
45 min
Marzipan-Zimt-Striezel
2 godz.
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 godz. 15 min
Christstollen mit Marzipankern
2 godz. 25 min