Schwäbische Laubfrösche

Schwäbische Laubfrösche

4.4 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Laubfrösche
  • Wasser und etwas mehr zum Einweichen
    500 g
  • Salz
    1 ¾ TL
  • Blattspinat, frisch große Blätter
    24 - 36 Blätter
    12 Blätter Mangold, große Blätter
  • altbackenes Brötchen
    1
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Salami in Stücken
    100 g
  • Petersilie abgezupft
    1 Bund
  • Butter
    30 g
  • Hackfleisch, gemischt
    300 g
  • Senf
    20 g
  • Ei
    1
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Spätzle, frisch aus dem Kühlregal
    400 g
Sauce und Fertigstellung
  • Knoblauchzehe
    1
  • Tomaten, geschält
    800 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Olivenöl
    20 g
  • Wasser
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portionen

Białko 35 g
Kalorie 2735 kJ / 651 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 5.8 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...