Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Laubfrösche
- 500 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 1 ¾ TL Salz
-
24 - 36
Blätter Blattspinat, frisch, große Blätter
lub 12 Blätter Mangold, große Blätter - 1 altbackenes Brötchen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Salami, in Stücken
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 30 g Butter
- 300 g Hackfleisch, gemischt
- 20 g Senf
- 1 Ei
- ½ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 400 g Spätzle, frisch, aus dem Kühlregal
Sauce und Fertigstellung
- 1 Knoblauchzehe
- 800 g Tomaten, geschält
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g Olivenöl
- 150 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2735 kJ / 651 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panierte Fleischküchle
1h 40min
Saure Kartoffelrädle
1 godz. 5 min
Gefüllte Leberkäse-Muffins
2 Std.
Rindfleisch in Rotwein
2 Std. 15 Min
Hackfleisch-Pfannkuchen
1sa 10 dk
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 godz.
Boeuf bourgignon mit böhmischen Knödeln
26 Std.
Gaisburger Marsch
1sa 10 dk
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 godz.
Schupfnudeln
2 Std.
Linsen, Spätzle und Würstchen
45min