Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tomate maduro (180 g) cortado en cuartos
- 1 pimiento verde (60 g) cortado en trozos
- 1 cebolleta tierna (80 g) cortada en rodajas
- 1 pellizco de cayena molida
- 10 g de zumo de limón
- 1 cucharadita de sal
- 1 yogur natural desnatado
- 1 chile jalapeño fresco partido a la mitad y sin pepitas
- 3 ramitas de cilantro fresco (solo las hojas)
-
1 - 2
endibias
lub 12 tallos de apio
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 83 kJ / 20 kcal
- Białko
- 1.65 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 0.25 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alcachofas al limón
40 min
Berenjenas y calabacines marinados
1h 30min
Pasta con salsa de hinojo al limón
30 min
Alcachofas a la romana
50min
Pappardelle de calabaza con pesto de avellanas y brócoli
20 min
Tarrina de fresón y pera
24h
Gazpacho con cúrcuma
2h
Mini plum cakes de mandarina, miel y jengibre
1h
Lasaña de berenjena y marisco con vinagreta de langostinos para dos
35min
Ensalada de berros y pera
5min
Aliño de yogur
5min
Zumo de naranja y remolacha
5min