Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tomate maduro (180 g) cortado en cuartos
- 1 pimiento verde (60 g) cortado en trozos
- 1 cebolleta tierna (80 g) cortada en rodajas
- 1 pellizco de cayena molida
- 10 g de zumo de limón
- 1 cucharadita de sal
- 1 yogur natural desnatado
- 1 chile jalapeño fresco partido a la mitad y sin pepitas
- 3 ramitas de cilantro fresco (solo las hojas)
-
1 - 2
endibias
lub 12 tallos de apio
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 83 kJ / 20 kcal
- Białko
- 1.65 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 0.25 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de espelta y pollo
1h 15min
Gazpacho de hierbabuena
10min
Salsa de tomate
40min
Bocadillo turco de caballa (balik ekmek)
3u. 40min
Berberechos y almejas al limón con ensalada de rúcula
1h
Aliño de yogur con guindilla, ajo, limón y cilantro
1h 5min
Daikon rehogado
20min
Tarros con verduras de verano
8h 35min
Zumo amarillo
10min
Galantina de pavo rellena
5h 30min
Sopa fría de aguacate con gambas
15 Min
Zumo de naranja y remolacha
5min