Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Käsekuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Ei1
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen250 g
-
Backpulver1 TL
Füllung
-
Quark500 g
-
Zucker30 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Eier2
-
Äpfel geviertelt700 g
-
Zimt-Zucker-Mischung20 g
Belag und Fertigstellung
-
Butter100 g
-
Zucker100 g
-
Mandeln, gehobelt100 g
-
Sahne30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 12 Stücke
Białko
132 g
Kalorie
22595 kJ /
5395 kcal
Tłuszcz
291 g
Błonnik
37.9 g
Węglowodany
547 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
An apple a day...
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 godz. 10 min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 godz. 45 min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Sauerkirschkuchen
1 godz. 30 min
Zimt-Torte
1 godz. 30 min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.