Urządzenia i Akcesoria
Kirsch-Streusel-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 Stücke
Składniki
-
Sauerkirschen (à 680 g)2 Gläser
-
Butter weich, in Stücken370 g
-
Zucker370 g
-
Mehl500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht3 TL
-
Backpulver1 Pck.
-
Eier5
-
Salz1 Prise
-
Haferflocken fein120 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1602 kJ /
382 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 godz.
Schmand-Kirsch-Kuchen
50 min
Tortenboden
45 min
Kirsch-Klecks-Kuchen
1 godz.
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Himbeer-Käsekuchen
8 godz.
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Apfel-Streuselkuchen
1 godz. 30 min
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.