Kirsch-Streusel-Kuchen

Kirsch-Streusel-Kuchen

4.8 3.7K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 Stücke

Składniki

  • Sauerkirschen (à 680 g)
    2 Gläser
  • Butter weich, in Stücken
    370 g
  • Zucker
    370 g
  • Mehl
    500 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    3 TL
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Eier
    5
  • Salz
    1 Prise
  • Haferflocken fein
    120 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5 g
Kalorie 1602 kJ / 382 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...