![Kirsch-Streusel-Kuchen Kirsch-Streusel-Kuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EC434506-ECB4-4C18-83C2-68645E3097A7/Derivates/F0F97884-16C4-4193-B655-033055CA4896.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Gläser Sauerkirschen (à 680 g)
- 370 g Butter, weich, in Stücken
- 370 g Zucker
- 500 g Mehl
- 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Backpulver
- 5 Eier
- 1 Prise Salz
- 120 g Haferflocken, fein
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1602 kJ / 382 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 Std.
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Kirschkuchen vom Blech
1h 20 min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 Std.
Schmand-Kirsch-Kuchen
50 min
Kirsch-Klecks-Kuchen
1 Std.
Himbeer-Käsekuchen
8 Std.
Apfel-Streuselkuchen
1 godz. 30 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 Std. 30 Min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min
Apfel-Käsekuchen
1h 40 min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1h 5min