Urządzenia i Akcesoria
Rahmkuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 25 min
12 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Butter kalt, in Stücken100 g
-
Zucker80 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Ei1
-
Mehl250 g
-
Backpulver2 TL
Schmandmischung und Fertigstellung
-
Eier3
-
Zucker150 g
-
Vanillepuddingpulver2 Pck.
-
Schmand600 g
-
Sahne600 g
-
Zimt-Zucker-Mischung2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
2315 kJ /
553 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Russischer Zupfkuchen
1 Std. 30 Min
Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Rumtorte
4 Std.
Nussecken-Tarte
4 Std. 30 Min
Nusskuchen
1 Std.
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1 Std. 55 Min
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 Std. 30 Min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 Std. 15 Min
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3 Std. 30 Min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 Std.
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min
Rotkäppchen-Kuchen
4 Std.