Rahmkuchen

Rahmkuchen

4.8 4.6K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 25 min
12 Stücke

Składniki

Mürbeteig
  • Butter kalt, in Stücken
    100 g
  • Zucker
    80 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Ei
    1
  • Mehl
    250 g
  • Backpulver
    2 TL
Schmandmischung und Fertigstellung
  • Eier
    3
  • Zucker
    150 g
  • Vanillepuddingpulver
    2 Pck.
  • Schmand
    600 g
  • Sahne
    600 g
  • Zimt-Zucker-Mischung
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 553 kcal / 2315 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...