
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Eier
- 180 g Zucker
- 130 g Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 130 g Mandeln
- 100 g Zartbitter-Schokolade in Stücken
- 1 TL Zimt
- 130 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 350 g), abgetropft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 339 kcal / 1421 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Himbeer-Käsekuchen
8 godz.
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 godz.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50 min
Bananenkuchen mit Schokolade und Rosinen
1 godz. 35 min
Zimt-Apfel-Kuchen
3 godz.