Urządzenia i Akcesoria
Schoko-Kirsch-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 Stücke
Składniki
-
Eier4
-
Zucker180 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten130 g
-
Mandeln130 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken100 g
-
Zimt1 TL
-
Mehl130 g
-
Backpulver2 TL
-
Sauerkirschen (Abtropfgew. 350 g), abgetropft1 Glas
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1421 kJ /
339 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Very Cherry
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zitronenkuchen
2 godz. 30 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50 min
Bananenkuchen mit Schokolade und Rosinen
1 godz. 35 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min
Himbeer-Käsekuchen
8 godz.
Zimt-Apfel-Kuchen
3 godz.
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Apfel-Streuselkuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min