![Apfel-Streuselkuchen Apfel-Streuselkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8C4450A6-6BE2-4144-BBF4-A9CED3E7D204/Derivates/66fdcc2f-7dda-49bd-923f-26fc09bf9d38.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g Butter, weich, in Stücken
- 370 g Zucker
- 500 g Mehl
- 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Backpulver
- 5 Eier
- 1 Prise Salz
- 120 g zarte Haferflocken
- 1400 g Äpfel, geschält, geviertelt
- 4 EL Zitronensaft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 20 Stücke
- Kalorie
- 31546 kJ / 7536 kcal
- Białko
- 106 g
- Węglowodany
- 954 g
- Tłuszcz
- 359 g
- Błonnik
- 56 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Apfelkuchen
1 godz.
Zitronenkuchen
2h 30min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
1h 30min
Apfelkuchen satt
1h 30min
Tortenboden
45 min
Apfel-Sandkuchen
1h 30min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1h 5min