Apfel-Streuselkuchen

Apfel-Streuselkuchen

4.8 3.0K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stücke

Składniki

  • Butter weich, in Stücken
    370 g
  • Zucker
    370 g
  • Mehl
    500 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    3 TL
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Eier
    5
  • Salz
    1 Prise
  • Haferflocken, zart
    120 g
  • Äpfel geschält, geviertelt
    1400 g
  • Zitronensaft
    4 EL
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 20 Stücke

Białko 106 g
Kalorie 31546 kJ / 7536 kcal
Tłuszcz 359 g
Błonnik 56 g
Węglowodany 954 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...