Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Streuselkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken370 g
-
Zucker370 g
-
Mehl500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht3 TL
-
Backpulver1 Pck.
-
Eier5
-
Salz1 Prise
-
Haferflocken, zart120 g
-
Äpfel geschält, geviertelt1400 g
-
Zitronensaft4 EL
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 20 Stücke
Białko
106 g
Kalorie
31546 kJ /
7536 kcal
Tłuszcz
359 g
Błonnik
56 g
Węglowodany
954 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
An apple a day...
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 godz. 5 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
1 godz. 30 min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Tortenboden
45 min
Apfel-Sandkuchen
1 godz. 30 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min