Urządzenia i Akcesoria
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
-
Mehl400 g
-
Zucker240 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Backpulver1 TL
-
Salz1 TL
-
250 g Butter, weich, in StückenMargarine in Stücken250 g
-
2 EigelbEi1
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Speisestärke15 g
-
Apfelsaft500 g
-
Äpfel in Würfeln (1,5 cm)400 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1739 kJ /
415 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2020
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 godz.
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3 godz. 30 min
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min
Himbeer-Käsekuchen
8 godz.
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min