Runder Apfel-Streusel-Kuchen

Runder Apfel-Streusel-Kuchen

4.7 4.4K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

  • Mehl
    400 g
  • Zucker
    240 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Margarine in Stücken
    250 g
    250 g Butter, weich, in Stücken
  • Ei
    1
    2 Eigelb
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.
  • Speisestärke
    15 g
  • Apfelsaft
    500 g
  • Äpfel in Würfeln (1,5 cm)
    400 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 415 kcal / 1739 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 58 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...