![Buttermilchkuchen Buttermilchkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ae27aa16-fa79-4898-8076-e8713e1166ca/Derivates/d8c5d720-35b9-431b-93f7-290ba68d10a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Kokosraspeln
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 350 g Zucker
- 2 Eier
- 500 g Buttermilch
- 400 g Mehl
- 1 ½ Pck. Backpulver
- 200 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1060 kJ / 253 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Russischer Zupfkuchen
1h 30min
Käsekuchen
1h 30min
Joghurtkuchen
1 Std. 40 Min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 min
Vanille-Kastenkuchen
1 godz. 10 min
Mandarinen-Joghurt-Muffins
45 min
Apfel-Sandkuchen
1h 30min
Buttermilchkuchen mit Nuss
45 min
Apfel-Streuselkuchen
1h 30min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50min
Russischer Zupfkuchen vom Blech
1h 30min