Rotkäppchen-Kuchen

Rotkäppchen-Kuchen

4.6 2.9K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 Stücke

Składniki

  • Butter weich, in Stücken
    190 g
  • Zucker
    200 g
  • Salz
    1 Prise
  • Eier
    3
  • Mehl
    200 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Kakaopulver
    20 g
  • Milch
    20 g
  • Sauerkirschen (Abtropfgew. 350 g), abgetropft, Saft aufgefangen
    1 Glas
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    400 g
  • Sahnesteif
    3 Pck.
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    3 EL
  • Magerquark
    500 g
  • Tortenguss, rot
    1 Pck.

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 478 kcal / 2004 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...