Urządzenia i Akcesoria
Rotkäppchen-Kuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken190 g
-
Zucker200 g
-
Salz1 Prise
-
Eier3
-
Mehl200 g
-
Backpulver2 TL
-
Kakaopulver20 g
-
Milch20 g
-
Sauerkirschen (Abtropfgew. 350 g), abgetropft, Saft aufgefangen1 Glas
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Sahnesteif3 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht3 EL
-
Magerquark500 g
-
Tortenguss, rot1 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
2004 kJ /
478 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Russischer Zupfkuchen
1 godz. 30 min
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Multifrucht-Erdbeer-Traum
1 godz. 40 min
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 godz.
Maulwurfkuchen
2 godz. 30 min
Kirsch-Klecks-Kuchen
1 godz.
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Himbeer-Käsekuchen
8 godz.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min