Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g beef tenderloin, cut in thin slices
- ½ tsp salt
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp fennel seeds
- 50 g cooking oil
- 2 garlic cloves, cut in thin slices
- 150 g yellow onion, cut in thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1321 kJ / 316 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 345 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15min
Daging Paprik (Stir Fried Beef)
35 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25 min
Chicken Rendang
45 min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min