Urządzenia i Akcesoria
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
beef tenderloin cut in thin slices350 g
-
salt½ tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
coriander seeds2 tsp
-
cumin seeds½ tsp
-
fennel seeds½ tsp
-
cooking oil50 g
-
garlic cloves cut in thin slices2
-
yellow onion cut in thin slices150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
345 mg
Białko
27 g
Kalorie
1321 kJ /
316 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mee Goreng Mamak
15 min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 godz.
Nasi tomato (tomato rice)
40 min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Daging Paprik (Stir Fried Beef)
35 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min