![Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef) Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f4397709-d0bb-450c-b2f3-aa04ba3e30d1/Derivates/88ba4632-5d6f-4a32-a9b9-4ac56e1560e5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g beef tenderloin, cut in thin slices
- ½ tsp salt
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp fennel seeds
- 50 g cooking oil
- 2 garlic cloves, cut in thin slices
- 150 g yellow onion, cut in thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1321 kJ / 316 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 345 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Chilli Stuffed Fish
1 Std.
Whole fish curry
45 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 Min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 Min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 Min
Masala Squid
25 Min
Daging Paprik (Stir Fried Beef)
35 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 Min