Urządzenia i Akcesoria
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten180 g
-
Äpfel, säuerlich geschält, entkernt, halbiert, Hälften längs eingeschnitten600 g
-
brauner Zucker350 g
-
Orangensaft30 g
-
Rotwein220 g
-
Zucker70 g
-
Maronen, gegart, geschält200 g
-
Salz2 Prisen
-
Mehl300 g
-
Eier4
-
Backpulver1 Pck.
-
Honig50 g
-
Zimt½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 12 Stücke
Białko
69 g
Kalorie
23690 kJ /
5662 kcal
Tłuszcz
204 g
Błonnik
39.5 g
Węglowodany
838 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kochen mit Rotwein
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gedeckter Apfelkuchen
8 h
Pflaumen-Quark-Stollen
12 h
Birnen-Gewürz-Kuchen
1 h 10 min
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3 h
Rotweinschnitten mit Kirschen
1 h
Rotweingugelhupf
1 h 40 min
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 h 15 min
Bananenkuchen mit Schokolade und Rosinen
1 h 35 min
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 h
Lebkuchen-Gugelhupf
1 h 20 min
Schoko-Gewürzkuchen
5 h
Gewürzkuchen
2 h