![Rotwein-Bratapfel-Kuchen Rotwein-Bratapfel-Kuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/045098b8-d8de-4ee5-9ff4-136dd8abb7bc/Derivates/da317789-0b30-40ad-b5d1-4503c8f12fa2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 600 g Äpfel, säuerlich, geschält, entkernt, halbiert, Hälften längs eingeschnitten
- 350 g brauner Zucker
- 30 g Orangensaft
- 220 g Rotwein
- 70 g Zucker
- 200 g Maronen, gegart, geschält
- 2 Prisen Salz
- 300 g Mehl
- 4 Eier
- 1 Pck. Backpulver
- 50 g Honig
- ½ TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 12 Stücke
- Kalorie
- 23690 kJ / 5662 kcal
- Białko
- 69 g
- Węglowodany
- 838 g
- Tłuszcz
- 204 g
- Błonnik
- 39.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schoko-Nuss-Kuchen
1 godz. 30 min
Schoko-Gewürzkuchen
5u.
Applebread mit Frischkäsetopping
5h 30min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1h 10min
Lebkuchen-Gugelhupf
1h 20min
Rohrnudeln mit Pflaumen
1 godz. 50 min
Sauerkirschkuchen
1 godz. 30 min
Rotweinschnitten mit Kirschen
1h
Gewürzkuchen
2 godz.
Rotweingugelhupf
1 godz. 40 min
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 godz.
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5min