
Urządzenia i Akcesoria
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten180 g
-
Äpfel, säuerlich geschält, entkernt, halbiert, Hälften längs eingeschnitten600 g
-
brauner Zucker350 g
-
Orangensaft30 g
-
Rotwein220 g
-
Zucker70 g
-
Maronen, gegart, geschält200 g
-
Salz2 Prisen
-
Mehl300 g
-
Eier4
-
Backpulver1 Pck.
-
Honig50 g
-
Zimt½ TL
Wartości odżywcze na 12 Stücke
Kalorie
5662 kcal /
23690 kJ
Białko
69 g
Tłuszcz
204 g
Węglowodany
838 g
Błonnik
39.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Kochen mit Rotwein
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy