Rotwein-Bratapfel-Kuchen

Rotwein-Bratapfel-Kuchen

4.3 96 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 Stücke

Składniki

  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    180 g
  • Äpfel, säuerlich geschält, entkernt, halbiert, Hälften längs eingeschnitten
    600 g
  • brauner Zucker
    350 g
  • Orangensaft
    30 g
  • Rotwein
    220 g
  • Zucker
    70 g
  • Maronen, gegart, geschält
    200 g
  • Salz
    2 Prisen
  • Mehl
    300 g
  • Eier
    4
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Honig
    50 g
  • Zimt
    ½ TL

Wartości odżywcze na 12 Stücke

Kalorie 5662 kcal / 23690 kJ
Białko 69 g
Tłuszcz 204 g
Węglowodany 838 g
Błonnik 39.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...